1667. Управлінський облік, контрольна робота. Варіант 18.
ПЛАН
Вар.18
1.Розкрити поняття: бюджетування, бюджет, бюджетний центр, бюджетний період
2. Формування ціни та рентабельності продукції в умовах ринкової економіки
3.Задача
Виробничий підрозділ № 2 підприємства «Петровське» виготовляє три види продукції. У звіті наведено такі показники (табл. 1).
Таблиця 1
Звіт підприємства «Петровське» про планову та фактичну реалізацію продукції
Вид продукції |
За планом |
Фактично |
||
Реалізація, шт. |
Питомий прибуток, грн. |
Реалізація, шт. |
Питомий прибуток, грн. |
|
№ 1 |
400 |
1,00 |
450 |
1,02 |
№ 2 |
1000 |
10,00 |
900 |
9,50 |
№ 3 |
1500 |
18,00 |
1300 |
15,00 |
Разом: |
2900 |
12,89655 |
2650 |
10,75811 |
Необхідно визначити загальне відхилення валового прибутку та відхилення за рахунок зміни обсягу, структури продажів і питомого прибутку.
СПИСОК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ