2123. Контрольна робота по вивченню табличного процесора MS EXCEL
ЗМІСТ
Звіт по виконанню завдань 3
1. Калькуляція 3
Виконання 4
2. Функції і графіки 8
Виконання 8
3. Матриці 11
Виконання 13
4. Метод Крамера (за допомогою визначників) 15
Виконання 15
5. Висновки 16
6. Список використаної літератури 17
Звіт по виконанню завдань
1. Калькуляція
Кулінарне підприємство виготовляє 20 виробів з продуктів, ринкові ціни на які часто змінюються. Розробити в MS Excel на першому листі Excel розрахунок собівартості трьох виробів (два - відповідно свого варіанта + одне блюдо - самостійно) при зміні ринкових цін на продукти. Першу таблицю назвемо "Цінник" ("Price"), подальші таблиці (на цьому ж листі Excel) повинні носити назви продукта/блюда двох найменувань, виготовлених по рецептах на основі відповідних блюду компонентів (компоненти ціни і рецепти обрати самостійно).
1. "Цінник" повинен відображати інформацію про компоненти обраних продуктів/блюд, що готуватимуться : номер по порядку, найменування компоненти, одиниця виміру, ціна за одиницю виміру.
2. Кожна подальша таблиця повинна відображати: назву продукта/блюда (у заголовку), компоненти блюда, їх кількісний вміст у виробах у
відповідних одиницях виміру, вказаних в листі "Цінник", вартість як результат множення ціни (з листа "Цінник") на кількість компонента.
3. Собівартість виготовлення всього продукту/блюда розраховується як
сума вартостей всіх компонент виробу + вартість приготування +НДС
(20%).
Вироби: борщ, шашлик, салат.