2135. Сучасні способи бактерицидної обробки сировини на етапі термічної переробки молока
ЗМІСТ
ВСТУП.. 3
РОЗДІЛ 1. ХАРАКТЕРИСТИКА ТА ОСНОВНІ ВЛАСТИВОСТІ МОЛОКА.. 5
1.1.Характеристика молока як товару та сировини для виробництва молочної продукції 5
1.2. Хімічний склад молока. 7
1.3. Особливості молока як полідисперсної колоїдної системи. 11
РОЗДІЛ 2. НЕТЕРМІЧНІ СПОСОБИ БАКТЕРИЦИДНОЇ ОБРОБКИ МОЛОКА ТА МОЛОЧНОЇ СИРОВИНИ.. 18
2.1. Ультрафіолетова обробка молока. 19
2.2. Мікрофільтрація. 20
2.3. Ультразвукова обробка молока. 21
РОЗДІЛ 3. ТЕРМІЧНІ СПОСОБИ ОБРОБКИ МОЛОКА ТА МОЛОЧНОЇ СИРОВИНИ.. 24
3.1. Пастеризація молока. 24
3.2. Стерилізація молока. 27
3.4. Порівняння впливу УФ способу обробки молока та надвисокотемпературної стерилізації на хімічний склад молока. 31
ВИСНОВКИ.. 35
СПИСОК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ.. 36