2137. Контрольна з економіки підприємства, АМУ, варіант 13
ПЛАН
Контрольна робота № 13
1.Загальна характеристика продукції (послуг) 3
2.Сучасні основні концепції маркетингу виробничого підприємства. 7
3. Задача. 9
Спираючись на вихідні техніко-економічні показники табл., визначити за можливими двома варіантами розрахункового періоду прогнозовані обсяги:
- товарної продукції;
- валової продукції;
- чистої продукції;
- реалізованої продукції.
Вихідні техніко-економічні показники для обчислення вартісних показників обсягу вироблюваної продукції за варіантами розрахункового періоду
Показник |
Одиниця вимірювання |
Варіанти |
|
1 |
2 |
||
1 |
2 |
3 |
4 |
1. Виробництво продукції в натуральному вимірі: |
шт. |
|
|
• виріб А |
|
550 |
600 |
• виріб Б |
|
700 |
750 |
• виріб В |
|
600 |
500 |
• виріб Г |
|
900 |
1000 |
2. Відпускна ціна одиниці продукції: |
грн. |
|
|
• виріб А |
|
10000 |
12000 |
• виріб Б |
|
12000 |
12500 |
• виріб В |
|
8000 |
10500 |
• виріб Г |
|
16000 |
13500 |
3. Обсяг напівфабрикатів власного виробництва |
тис. грн. |
2200 |
2500 |
4. Послуги виробничого характеру |
тис. грн. |
3000 |
2800 |
5. Залишки незавершеного виробництва на: |
тис. грн. |
|
|
• початок року |
|
1200 |
1800 |
• кінець року |
|
1400 |
2000 |
6. Матеріальні й прирівняні до них витрати на |
|
|
|
виробництво річного обсягу продукції |
тис. грн. |
17200 |
19180 |
7. Вартість сировини й матеріалів замовника |
тис. грн. |
240 |
350 |
8. Залишки нереалізованої продукції на: |
тис. грн. |
|
|
• початок року |
|
800 |
500 |
• кінець року |
|
560 |
720 |
Список використаних джерел. 12