2742. Задачі з статистики, варіант 2, НУХТ

варіант 2, НУХТ, 2014 рік, 20 грн. одна задача
Нет заданного изображения
Основная цена 100,00 грн.
Описание

 

Теоретичні питання. 3

1. Суть та класифікація індексів. 3

2. Статистичне вивчення предметів праці: наявність, рух, забезпечення виробничого процесу  5

3. Тести: 8

3.1. Медіана – це:

а) величина, яка показує як часто варіанта зустрічається у ряді розподілу; б) значення варіанти, що знаходиться посередині ряду розподілу;

в) значення ознаки, яке найбільш часто зустрічається у ряді розподілу.

3.2. Натуральний метод вимірювання продуктивності праці:

а) обсяг виробленої продукції і продуктивність праці розраховуються в

натуральних одиницях, має широке застосування на підприємствах, дільницях,

які виробляють різнорідну продукцію;

б) обсяг виробленої продукції і продуктивність праці розраховуються в

натуральних одиницях, має широке застосування на підприємствах, дільницях, які виробляють однорідну продукцію;

в) обсяг виробленої продукції і продуктивність праці розраховуються в

умовно-натуральних одиницях.

Завдання 1. 10

За даними перевірки якості твердих сирів, чим більший строк його зберігання, тим більше втрачається якість. За даними таблиці розрахувати:

· міжгрупову дисперсію;

· середню з внутрішньо групових дисперсій;

· загальну дисперсію зниження якості сиру;

· для оцінки тісноти зв’язку між строками зберігання і зниження якості сиру використати кореляційне відношення.

Строки зберігання сиру, місяців

Кількість партій

Середнє зниження якості сиру, балів

Групова дисперсія зниження якості

До 2

7

1,3

0,08

2 – 4

8

2,8

0,13

4 і більше

5

4,1

0,20

Р а з о м

20

2,6

-

Зробити висновки.

Завдання 2. 12

Маємо такі дані про собівартість та обсяг продукції двох пивзаводів:

Марка пива

Собівартість 1 дал. коп.

Випуск, тис. дал.

Базисний період

Звітний період

Базисний період

Звітний період

Завод №1

Барське

85

80

800

1000

Оболонь

87

83

500

600

Славутич

80

82

400

300

Завод №2

Барське

76

70

900

1500

 

1. По заводу №1 визначити загальні індекси:

· собівартості продукції;

· фізичного обсягу продукції (за собівартістю);

· витрат на виробництво продукції;

· суму економії або перевитрати, одержану заводом внаслідок зміни собівартості продукції.

Показати взаємозв‘язок між індексами.

2. По двох заводах зробити розрахунки індексів середньої собівартості Барського пива змінного складу, фіксованого складу та впливу структурних зрушень. Коротко прокоментувати суть кожного індексу.

Завдання 3. 14

Маються дані по промисловому підприємству за жовтень місяць:

Показник

Одиниця виміру

За розрахунком

Фактично

1. Обсяг виробництва продукції

тис. грн.

900

1030

2. Напівфабрикати до реалізації

тис. грн.

60

45

3. Залишок напівфабрикатів у цехах

 

 

 

- на початок місяця

тис. грн.

60

40

- на кінець місяця

тис. грн.

30

60

4. Роботи промислового характеру на замовлення зі сторони

тис. грн.

20

25

5. Капітальний ремонт власного обладнання

тис. грн.

15

10

6. Зміна залишків незавершеного виробництва

тис. грн.

-10

15

7. Відпрацьований час

л-днів

27700

30800

8. Цілодобові простої

л-днів

-

110

9. Сума всіх неявок

л-днів

4509

5890

10. Середня тривалість робочого дня

годин

6,8

6,7

11.Частка робочих у чисельності промислово-виробничого  персоналу

 

%

 

70

 

74

 

Визначити за розрахунком та фактично:

1. Обсяг продукції у порівняних цінах.

2.Середню спискову чисельність та середню чисельність фактично

працюючих.

3.Показники рівня середнього виробітку.

4.Індекси динаміки середнього рівня продуктивності праці.

5.Динаміку середньомісячного виробітку за рахунок зміни:

а) середньогодинної продуктивності праці ;

б) середньої тривалості робочого дня;

в) середньої тривалості робочого періоду;

г) частки робочих у чисельності промислово-виробничого персоналу.

Зробити висновки.

Завдання 4. 18

Маються такі дані, тис. грн.:

По підприємству №1

Залишок оборотних засобів на:1.01 -260; на 1.02 – 242; на 1.03 – 240; а 1.04 – 236. Вартість реалізованої продукції підприємства становить: за січень – 1120; за лютий – 1060; за березень – 1220.

По підприємству №2

Залишок оборотних засобів на: 1.01 – 260; 1.02 – 250; 1.03 – 230; 1.04 – 240. Вартість реалізованої продукції підприємства становить: на січень – 1150;

за лютий – 1110; за березень – 1200.

Розрахувати по підприємству №1:

1. Показники швидкості обертання оборотних засобів за кожний місяць і

в цілому за квартал.

2. Суму вивільнених у березні засобів у ре

Действующие акции

АКЦИИ!!!

Рады представить Вам наши акции, с помощью которых Вы сможете значительно сэкономить Ваши денежки и отлично подготовиться к сессии!

1. Акция «Копилка». Мы ценим постоянных клиентов и предлагаем им постоянные скидки! Все наши клиенты, которые заказывают хотя бы одну работу в каждую сессию, получают постоянную личную скидку на все последующие заказы - 10 %.

2. Акция «Экономь много»! Супер предложение! Закажи 2 диплома и получи скидки 300 грн. на каждый диплом!

3. Акция «Приводи друзей!» Расскажи о нас другу, приводи его к нам и получишь 50 грн. (если друг сделает заказ работ на сумму не меньше 200 грн).

4. Акция «Летом диплом на шару!» Только летом у Вас есть возможность заказать диплом за 1500 грн.!

  • Амур
    Хочу поблагодарить за всё, Ирина! Она чудесный и справедливый человек! Она была всегда на связи! Было очень оперативно, приятно общаться!!! За 2 года Ирина ни разу не подвела меня! Все работы (курсовая, индивидуальная и дипломная работа) были сданы ...
     
  • Алина
    Ирочка, большое спасибо за курсовую! Защита прошла на отлично, буду Вас всем рекомендовать!!!
     
  • Олег
    Большое спасибо Ирине за помощь с дипломом! Вначале обратился к другим "специалистам", в итоге весь диплом был перечеркнут, исправить они так и не смогли...По совету знакомых обратился к Ирине, она фактически переписала диплом заново, в итоге защита прошла ...