2825. Контрольна робота з предмету організація виробництва, НУХТ
ПЛАН
Варіант 15
1. Теоретичне питання: Організація робочих місць та їх класифікація 3
2. Тестові завдання. 8
1. Трудові дії поділяються на:
а) операції;
б) трудові рухи;
в) фази виробничого процесу;
г) прийоми.
2. Вкажіть принцип організації виробничого процесу в часі:
а) ритмічність;
б) спеціалізація;
в) прямоточність;
г) кооперування.
3. Метод моментних спостережень – це метод:
а) визначення витрат робочого часу шляхом спостереження та вимірювання тривалості циклічно повторюваних елементів операції;
б) реєстрація у випадково обрані моменти часу кількості випадків повторення тих або інших видів витрат робочого часу;
в) вивчення всіх витрат робочого часу протягом визначеного часу спостережень.
4. До обслуговуючого господарства належать:
А) транспортне господарство
Б) ремонтне
В) складське
Г) енергетичне
Д) тарне
5. За характером перероблення сировини (за способом впливу на предмети праці) виділяють наступні підприємства:
а) державні, колективні, приватні;
б) видобувної та переробної промисловості;
в) з масовим, серійним та одиничним виробництвом;
г) спеціалізовані та комбіновані.
6. Результатом напрямків скорочення тривалості виробничого циклу є:
А) удосконалення конструкції виробів;
Б) удосконалення технології виробництва;
В) механізація і автоматизація виробництва;
Г) скорочення часу реалізації продукції.
7. За ступенем охоплення потоковою лінією процесу виробництва виділяють такі потокові лінії:
а) вертикальні, горизонтальні, змішані;
б) прості, складні;
в) дільничні, цехові, наскрізні;
г) спеціалізовані, універсальні.
3. Задача. 10
Визначити раціональний вид руху предметів праці у виробничому потоці, використовуючи розрахунки та графічний метод. Зробити висновки за результатами розрахунків.
№п/п |
Показник
|
Одиниця |
|
Варіанти завдання |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Виміру |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
1 |
Тривалість операції: |
Хв |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
першої |
|
2 |
3 |
4 |
2 |
4 |
5 |
3 |
1 |
3 |
5 |
|
другої |
|
1 |
5 |
6 |
6 |
6 |
6 |
5 |
2 |
4 |
1 |
|
третьої |
|
4 |
1 |
1 |
1 |
3 |
3 |
1 |
5 |
5 |
6 |
|
четвертої |
|
2 |
2 |
2 |
5 |
2 |
4 |
6 |
4 |
1 |
2 |
2 |
Кількість виробів |
шт |
4 |
3 |
3 |
4 |
3 |
3 |
4 |
3 |
4 |
4 |
Список використаних джерел. 15