3000. Задачі з економіки підприємства

2015 рік, 15 грн одна задача.
Нет заданного изображения
Основная цена 15,00 грн.
Описание

Варіант №1

Задача 1. Визначте первісну вартість комп'ютера, за якою його візьмуть на баланс підприємства, якщо ціна його закупівлі за контрактом склала 3600 грн разом із податком на додану вартість (ПДВ). Крім того, підприємство понесло транспортні витрати в розмірі 115 грн., а також були викликані фахівці з налагодження комп'ютера для встановлення спеціалізованого програмного забезпечення. Виклик фахівця обійшовся підприємству в 80 грн.

Задача 2. Обчислити норму амортизаційних відрахувань на придбане нове устаткування, балансова вартість якого становить 5500 тис. грн. Ліквідаційна його вартість прогнозується на рівні 15 % балансової (повної) вартості, а нормативний термін експлуатації — 8 років.

Задача 3 На основі даних табл. 1 визначити й проаналізувати динаміку:

1.            Співвідношення темпів зростання:

а) обсягу продукції та середньорічних залишків оборотних коштів;

б) прибутку й середньорічних залишків оборотних коштів.

2.   Коефіцієнта використання оборотних коштів по прибутку.

3.   Кількості оборотів оборотних коштів та їхньої оборотності в днях.

 

Таблиця 1

ПОКАЗНИКИ ДЛЯ ВИЗНАЧЕННЯ ДИНАМІКИ, тис. грн


з/п

Показник

Роки

1-й

2-й

3-й

1

Обсяг реалізованої продукції

2300

3700

4500

2

Середній залишок оборотнихкоштів

420

610

690

3

Прибуток

290

490

600

 

Задача 4. У звітному році в об’єднанні «Еней-Рось» випуск продукції становив, тис. грн: на головному підприємстві — 58 400, дочірній фірмі № 1 — 15 600, дочірній фірмі № 2 — 10 800, філії № 1 — 7900. Наступного за звітним року передбачається збільшити обсяг виробництва в таких розмірах, тис. грн: на головному підприємстві — 3600, дочірніх фірмах № 1 і № 2 — відповідно 1400 і 1200, філії № 1 — 600. При цьому весь приріст обсягу виробництва продукції в об’єднанні має забезпечуватися без збільшення кількості працівників.

На підставі наведених даних визначити: завдання щодо підвищення продуктивності праці в усіх виробничих підрозділах та об’єднанні в цілому; необхідне зниження трудомісткості виробничої програми для забезпечення виконання встановленого завдання щодо зростання продуктивності праці.

Задача 5. Інформація, необхідна для подальших економічних розрахунків:

1. Товарна продукція виробничого підприємства «Генератор» у розрахунковому році становитиме 30 200 тис. грн.

2. Фактичні витрати на 1 грн. товарної продукції у звітному році дорівнювали 85 коп.

3. У розрахунковому році очікувана економія поточних витрат за окремими групами техніко-економічних чинників може становити, тис. грн:

  • · підвищення технічного рівня виробництва — 280;
  • · поліпшення організації виробництва та праці в основних цехах підприємства — 130;
  • · зміна обсягу та структури виробництва — 570.

4. Здійснення заходів щодо освоєння та активного підвищення якості нових виробів зумовить збільшення валових витрат на 480 тис. грн.

5. Зміна цін на деякі види матеріальних ресурсів та умов їх постачання на підприємство зумовить зниження собівартості товарної продукції приблизно на 94 тис. грн, а деяке передбачуване підвищення цін на виготовлювані вироби відповідно до кон’юнк­тури ринку спричинить збільшення обсягу товарної продукції на  220 тис. грн.

Визначити:

1) собівартість товарної продукції розрахункового року на підставі фактичного рівня витрат на 1 грн. товарної продукції у звітному році;

2) сумарну економію витрат на виробництво товарної продукції, зумовлену дією різних техніко-економічних чинників;

3) собівартість товарного випуску розрахункового року за цінами й умовами базового (звітного) року;

4) витрати на 1 грн товарної продукції в розрахунковому році та процент їхнього зниження порівняно зі звітним роком.

Задача 6. Загальний виторг від реалізації товарної продукції підприємства має досягти 5900 тис. грн, а валові витрати на виробництво (собівартість) реалізованої продукції становити не більше як 5000 тис. грн. Ставка податку на прибуток підприємства дорівнює 30 % одержаної його загальної величини. Сума чистого прибутку, що спрямовується на створення фонду розвитку виробництва, має становити 440 тис. грн.

Оцінити рівень достатності прибутку для самофінансування розвитку підприємства у звітному році.

Действующие акции

АКЦИИ!!!

Рады представить Вам наши акции, с помощью которых Вы сможете значительно сэкономить Ваши денежки и отлично подготовиться к сессии!

1. Акция «Копилка». Мы ценим постоянных клиентов и предлагаем им постоянные скидки! Все наши клиенты, которые заказывают хотя бы одну работу в каждую сессию, получают постоянную личную скидку на все последующие заказы - 10 %.

2. Акция «Экономь много»! Супер предложение! Закажи 2 диплома и получи скидки 300 грн. на каждый диплом!

3. Акция «Приводи друзей!» Расскажи о нас другу, приводи его к нам и получишь 50 грн. (если друг сделает заказ работ на сумму не меньше 200 грн).

4. Акция «Летом диплом на шару!» Только летом у Вас есть возможность заказать диплом за 1500 грн.!

  • Амур
    Хочу поблагодарить за всё, Ирина! Она чудесный и справедливый человек! Она была всегда на связи! Было очень оперативно, приятно общаться!!! За 2 года Ирина ни разу не подвела меня! Все работы (курсовая, индивидуальная и дипломная работа) были сданы ...
     
  • Алина
    Ирочка, большое спасибо за курсовую! Защита прошла на отлично, буду Вас всем рекомендовать!!!
     
  • Олег
    Большое спасибо Ирине за помощь с дипломом! Вначале обратился к другим "специалистам", в итоге весь диплом был перечеркнут, исправить они так и не смогли...По совету знакомых обратился к Ирине, она фактически переписала диплом заново, в итоге защита прошла ...