3157.Задачі з корпоративного права

2016 рік, 30 грн одна задача
Нет заданного изображения
Основная цена 30,00 грн.
Описание

1. Державне підприємство «Протон» домовилось з приватним підприємством «Вега» про безоплатну передачу останньому трьох фрезерних верстатів з числовим програмним управлінням терміном на 2 роки. У свою чергу, згідно з домовленістю, приватне підприємство «Вега» зі своєї сировини виготовило необхідну «Протону» продукцію, яка була ним оплачена.

Чи є законною ця угода? Дайте відповідь з посиланням на чинне законодавство.

2. Відкритим акціонерним товариством «К.-Шевченківська швейна фабрика» на 1 березня 1999 р. було призначено проведення загальних зборів акціонерів з порядком денним: затвердження річних результатів діяльності, звітів і висновків ревізійної комісії, порядку розподілу прибутку і строку та порядку виплати дивідендів.

15 лютого 2010 р. правління акціонерного товариства в місцевій газеті «Надросся» вмістило оголошення про місце, час проведення зборів і порядок денний. Персонального повідомлення, передбаченого статутом (рекомендованого листа), акціонери не отримали. На загальних зборах були присутні 280 акціонерів із загальної кількості 480, які одностайно проголосували згідно з порядком денним. Статутний фонд акціонерного товариства 13,3 тис. грн. Вартість однієї акції – 50 копійок.

Чи правомочні загальні збори акціонерів відкритого акціонерного товариства «К.-Шевченківська швейна фабрика»? Зробіть аргументований висновок з посиланням на чинне законодавство.

3. Правління корпорації «Украгропромбуд» прийняло постанову «Про безкоштовну передачу відділу підготовки і випуску проектів «Агробудтехцентру», який входить до складу корпорації «Украгропромбуд» на правах засновника і є самостійним підприємством. При створенні корпорації «Агробудтехцентр» майно, яке належить йому, у статутний фонд корпорації не передавав, а відділ підготовки і випуску проектів є структурним підрозділом «Агробудтехцентру».

Чи законна постанова правління корпорації «Украгропромбуд»? Дайте відповідь з посиланням на чинне законодавство. Які дії може застосувати «Агробудтехцентр» для захисту своїх прав?

4. Згідно із замовленням № 125 від 01.06.2010 представник закритого акціонерного товариства «Канцтовари» згідно із дорученням № 2 від 03.06.2010 одержав на базі «Облпостача» 1 тис. пакетів паперу на суму 20 тис. грн, на перевезення якого оформлена товарно-транспортна накладна за № 112001. У зв'язку з технічною несправністю автомобіля, на якому повинно здійснюватися перевезення, представник ЗАТ «Канцтовари» звернувся до адміністрації бази з проханням залишити відвантажений папір на території бази до наступного дня. За відсутності належного складського приміщення папір був поміщений в окреме старе приміщення колишнього складу. Уночі, під час грози, у приміщення складу влучила блискавка і виникла пожежа, внаслідок якої папір згорів. ЗАТ «Канцтовари» звернулося до бази «Облпостач» з вимогами про відшкодування збитків в сумі 20 тис. грн, мотивуючи тим, що база прийняла на зберігання папір на своїй території та не забезпечила для цього відповідні умови.

Чи законні вимоги ЗАТ «Канцтовари»? Дайте аргументовану відповідь.

Список використаних джерел

1.    Цивільний кодекс України // Відомості Верховної Ради України. – 2003. - №№ 40-44. - Ст.356.

2.    Господарський кодекс України // Відомості Верховної Ради України. – 2003. - № 18, № 19-20, № 21-22. - Ст.144.

3.    Закон України Про акціонерні товариства // Відомості Верховної Ради України. – 2008. - №№ 50-51. - Ст.384.

4.    Ще­р­би­на В. С. Го­с­по­дар­сь­ке право : підру­ч­ник / В. С. Щер­бина. - 6-те вид., перероб. і допов. - К. : Юрінком Iнтер, 2014. - 640 с.

Действующие акции

АКЦИИ!!!

Рады представить Вам наши акции, с помощью которых Вы сможете значительно сэкономить Ваши денежки и отлично подготовиться к сессии!

1. Акция «Копилка». Мы ценим постоянных клиентов и предлагаем им постоянные скидки! Все наши клиенты, которые заказывают хотя бы одну работу в каждую сессию, получают постоянную личную скидку на все последующие заказы - 10 %.

2. Акция «Экономь много»! Супер предложение! Закажи 2 диплома и получи скидки 300 грн. на каждый диплом!

3. Акция «Приводи друзей!» Расскажи о нас другу, приводи его к нам и получишь 50 грн. (если друг сделает заказ работ на сумму не меньше 200 грн).

4. Акция «Летом диплом на шару!» Только летом у Вас есть возможность заказать диплом за 1500 грн.!

  • Амур
    Хочу поблагодарить за всё, Ирина! Она чудесный и справедливый человек! Она была всегда на связи! Было очень оперативно, приятно общаться!!! За 2 года Ирина ни разу не подвела меня! Все работы (курсовая, индивидуальная и дипломная работа) были сданы ...
     
  • Алина
    Ирочка, большое спасибо за курсовую! Защита прошла на отлично, буду Вас всем рекомендовать!!!
     
  • Олег
    Большое спасибо Ирине за помощь с дипломом! Вначале обратился к другим "специалистам", в итоге весь диплом был перечеркнут, исправить они так и не смогли...По совету знакомых обратился к Ирине, она фактически переписала диплом заново, в итоге защита прошла ...