3282. Стаття ТОВАРОЗНАВЧА ОЦІНКА ЯКОСТІ ГРЕЧАНОЇ КРУПИ
У статті охарактеризовано стан ринку та споживні властивості гречаної крупи і наведено результати товарознавчої оцінки її якості за органолептичними та фізико-хімічними показниками.
В статье охарактеризовано состояние рынка и потребительские свойства гречневой крупы и приведены результаты товароведческой оценки ее качества по органолептическим и физико-химическим показателями.
The article describes the state of the market and consumer properties of buckwheat and evaluation of the results of its commodity quality organoleptic and physico-chemical parameters.
Список використаних джерел
1. ЕфименкоД.Я. Индустриальная технология производства гречихи/Д.Я.Ефименко, Г.И. Барабаш –М.: Россельхозиздат, 1986.–160 с.
2. Задорожний І.М. Товарознавство зерноборошняних товарів: Підручник. – К.: Вища шк., 1993. – 189 с.
3. Аграрне інформаційне агентство «Agravery». – Режим доступу: http://agravery.com/uk/posts/show/virobnictvo-grecki-v-ukraini-v-sezoni-2015-roku-vstanovlue-antirekord
4. Про безпечність та якість харчових продуктів (із змінами та доповненнями): Закон України від 06.09.2005 року No 2809-IV. – Режим доступу: http://zakon3.rada.gov.ua/laws/show/2809-15.
5. ГОСТ 5550-74 «Крупа гречневая. Технічні умови». – Режим доступу: http://rshn32.ru/files/n_gost-5550-74.pdf
6. ГОСТ 51074-2003 «Продукты пищевые. Информация для потребителя. Общие требования». http://нозпп.рф/gost/gost-51074-2003.pdf
7. ДСТУ 4524:2006 «Гречка. Технічні умови». – Режим доступу: http://agrotender.com.ua/files/Baza%20znaniy/GOSTi/Grechka_dstu_4524-2006.pdf
8. Сирохман І.В., Задорожний І.М., Пономарьов П.Х. Товарознавство продовольчих товарів.- Режим доступу: http://asyan.org/potrf/main.html
9. Інформаційний портал TradeHub. – Режим доступу: http://tradehub.com.ua/ru/articles