3284. Споживні властивості рибних паштетів
В роботі проаналізовано стан ринку рибних паштетів в Україні, асортимент даної продукції. Проведена оцінка якості та конкурентоспроможності рибних паштетів, які реалізуються на вітчизняному ринку, наведені основні вимоги до показників їх безпечності.
В работе проанализировано состояние рынка рыбных паштетов в Украине, ассортимент данной продукции. Проведена оценка качества и конкурентоспособности рыбных паштетов, которые реализуются на отечественном рынке, приведены основные требования к показателям их безопасности.
The work analyzes the market fish pastes in Ukraine, the range of products. The evaluation of the quality and competitiveness of fish pastes that are sold in the domestic market are the main requirements for their safety performance.
Список використаних джерел:
1. ДСТУ ГОСТ 7457:2009 Консерви-паштети з риби. Технічні умови. – К.: Держспоживстандарт, 2010. – 17с.
2. Обзор рынка рыбы и морепродуктов Украины [електронний ресурс, режим доступу з http://www.bconsult.com.ua/articles/runok_moreproduktov/]
3. Петухова Е. В одной лодке // FOOD.UA. – 2015. - №5. – С.57.
4. Про безпечність та якість харчових продуктів: Закон України (редакція від 6 вересня 2005 р. за №2809-ІV).
5. Медико-биологические требования и санитарные нормы качества продовольственного сырья и пищевых продуктов, №5061-89. – К., 2003.
6. Загальні відомості про Держкомрибгосп України [електронний ресурс, режим доступу з http://www.dkrg.gov.ua/index.php?lang_id=2&menu_id=53]
7. Статистичний збірник "Регіони України" 2015. Частина І, ІІ [електронний ресурс, режим доступу з http://geograf.com.ua/library/statistics]
8. Статистичний збірник "Україна в цифрах - 2015 К.: Держкомстат, 2016. - 258 с. [електронний ресурс, режим доступу з http://geograf.com.ua/library/statistics]