3342.Мікроекономіка варіант 4

одна задача 50 грн, 9 сторінок загалом
Нет заданного изображения
Основная цена 50,00 грн.
Описание

Блок 1
За своїм варіантом даних обчислити показники витрат підприємства VC, TC, AFC, AVC, ATC, MC для обсягу виробництва Q від 0 до 10 цілочислових одиниць продукції. Результати розрахунків подати в формі табл.2. Одержані значення витрат округлювати до цілих.
Таблиця 2
Динаміка витрат підприємства за зміни обсягів виробництва
Q    FC    VC    TC    AFC    AVC    ATC    MC
0                           
1                           
2                           
3                           
4                           
5                           
6                           
7                           
8                           
9                           
10                           

Спираючись на результати обчислень, проілюструвати динаміку витрат графічно, зобразити графіки витрат ATC, AVC, AFC, MC в одній системі координат. Позначити 4 фази в динаміці витрат, охарактеризувати їх з точки зору ефективності здійснення витрат.

Блок 2
Розглядається ситуація, за якої підприємства із заданим рівнем витрат (блок 1) реалізує продукцію на ринку досконалої конкуренції в короткостроковому періоді. За своїм варіантом даних щодо витрат підприємства та ціни, яка склалася на ринку досконалої конкуренції, визначити оптимальний обсяг продажу продукції. Для цього потрібно розглянути дві цінові ситуації: за ринкової ціни Р1 та Р2. Аналіз проводити за допомогою табл.3.
Таблиця 3.
Параметри витрат підприємства на ринку досконалої конкуренції
Q    VC    TC    AFC    AVC    ATC    MC    Р1    Р2
0                               
1                               
2                               
3                               
4                               
5                               
6                               
7                               
8                               
9                               
10                               

Розрахувати прибуток (збитки) підприємства за оптимального обсягу продажу в ситуації, коли на ринку досконалої конкуренції склалась ціна Р1, Р2. Цінові ситуації Р1 та Р2 розглядати окремо.
За даними табл.3 побудувати два графіки: для цінової ситуації Р1 і Р2. На кожному графіку побудувати лінії витрат підприємства, ринкової ціни (ATC, AVC, MC, Р1 або Р2) та вказати на вибір підприємства – оптимальний обсяг виробництва та продажу продукції.
Позначити на обох графіках площу, що відповідає сумі прибутку (збитків) підприємства на ринку досконалої конкуренції та дати характеристику успішності його діяльності за даних цінових умов.


Блок 3

За умови, що підприємство стає монополістом на ринку, визначити за допомогою розрахунків і проілюструвати графічно його вибір: оптимальний обсяг виробництва та продажу продукції, ціни та прибуток (збитки).
Для цього потрібно скористатись даними щодо витрат підприємства, обчислених за допомогою табл.2, та функцією залежності попиту на продукцію монополіста від його ціни, зазначену у табл.1 для варіанта 4.
Результати розрахунків подати у формі табл.4.
За даними табл.4 продемонструвати графічно оптимальний вибір підприємства-монополіста, для чого на графіку подати динаміку показників ATC. AVC, MC, MR залежно від обсягу виробництва-продажу (Q). Побудувати лінію попиту на продукцію монополіста, що відображає залежність Q від Рм.
Таблиця 4
Параметри цін, витрат та доходів підприємства на ринку монополії
Q    AFC    AVC    ATC    Рм    TR    MR    MC
0                           
1                           
2                           
3                           
4                           
5                           
6                           
7                           
8                           
9                           
10                           

Дати порівняльну характеристику можливості оптимізації ринкових рішень та ефективності діяльності підприємства за умов ринку досконалої конкуренції та монополії.
Прокоментувати отримані результати виконання індивідуального завдання.





           




















Действующие акции

АКЦИИ!!!

Рады представить Вам наши акции, с помощью которых Вы сможете значительно сэкономить Ваши денежки и отлично подготовиться к сессии!

1. Акция «Копилка». Мы ценим постоянных клиентов и предлагаем им постоянные скидки! Все наши клиенты, которые заказывают хотя бы одну работу в каждую сессию, получают постоянную личную скидку на все последующие заказы - 10 %.

2. Акция «Экономь много»! Супер предложение! Закажи 2 диплома и получи скидки 300 грн. на каждый диплом!

3. Акция «Приводи друзей!» Расскажи о нас другу, приводи его к нам и получишь 50 грн. (если друг сделает заказ работ на сумму не меньше 200 грн).

4. Акция «Летом диплом на шару!» Только летом у Вас есть возможность заказать диплом за 1500 грн.!

  • Амур
    Хочу поблагодарить за всё, Ирина! Она чудесный и справедливый человек! Она была всегда на связи! Было очень оперативно, приятно общаться!!! За 2 года Ирина ни разу не подвела меня! Все работы (курсовая, индивидуальная и дипломная работа) были сданы ...
     
  • Алина
    Ирочка, большое спасибо за курсовую! Защита прошла на отлично, буду Вас всем рекомендовать!!!
     
  • Олег
    Большое спасибо Ирине за помощь с дипломом! Вначале обратился к другим "специалистам", в итоге весь диплом был перечеркнут, исправить они так и не смогли...По совету знакомых обратился к Ирине, она фактически переписала диплом заново, в итоге защита прошла ...