3860.Контрольна робота з економічного аналізу
ПЛАН
залікова 16
ВСТУП 3
6.Принципи організації інформаційного забезпечення, вимоги до систем інформації. Правова, планово-нормативна, облікова інформація. Методи перевірки достовірності інформації 4
Тести 9
6. Які є принципи реалізації методів економічного аналізу, що характеризують загальний підхід до вивчення економіки підприємства:
1) попереднє теоретичне вивчення стану процесу;
2) системний і комплексний підходи до вивчення економічних процесів;
3) використання у процесі обробки економічної інформації методу групування явищ і чинників, що викликають їх зміну;
4) застосування порівняння як методу об'єктивної оцінки діяльності підприємств;
5) документальне обґрунтування результату аналізу;
6) варіанти з 1 до 5;
7) варіанти 2, 4 і 5?
16. До абсолютних показників належать:
1) темп зростання чисельності працівників;
2) рентабельність;
3) обсяг реалізованої продукції;
4) індекс цін.
46. Якими узагальнювальними показниками характеризу¬ється ефективність використання основних фондів:
1) обсягом виробництва товарної продукції;
2) коефіцієнтом екстенсивного завантаження устатку¬вання;
3) фондовіддачею, обсягом продукції з квадратного мет¬ра вироб¬ничої площі;
4) продуктивністю однотипного устаткування?
62. Яка сплата з фонду оплати праці робітників належить до непродуктивної:
1) доплати відрядникам у зв'язку зі зміною умов праці, за працю в надстроковий час, оплата цілоденних та внутрішньозмінних простоїв;
2) доплати підліткам, матерям-годувальницям, за керів¬ництво бригадою та виконання громадських і держав¬них обов'язків;
3) оплата цілоденних та внутрішньозмінних простоїв, чергових відпусток, доплат за працю у нічний час;
4) оплата за прогресивну відрядність, за керівництво бригадою, чергових відпусток, цілоденних та внутрішньо змінних прос¬тоїв, доплата за вислугу, оплата комунальних послуг.
Задача 11
Проаналізувати вплив на обсяг виробництва підприємства харчової промисловості перерахованих факторів за допомогою методів елімінування (ланцюгових підстановок абсолютних різниць і відносних різниць. Зробити обґрунтовані висновки, акцентуючи увагу на пропозиціях, щодо покращення результатів діяльності підприємства.
Показники Задача №6
План Факт
1 Випуск продукції, тис. грн. 2189,7 2997,4
2 Середня чисельність робітників, осіб 700 800
3 Число днів, відпрацьованих одним робітником у рік, дн. 275 290
4 Середнє число годин, відпрацьованих одним робітником на день, год (Тривалість робочого дня) 6,5 6,8
5 Середній виробіток продукції на одну відпрацьовану людино-годину, грн. 1,75 1,9
ВИСНОВКИ 14
СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ 15