704. Контрольна
Завдання для виконання самостійної роботи:
- Розрахувати чисельність споживачів за день в закладі ресторанного господарства обраного типу
- Визначити кількість страв у виробничій програмі за день
- Визначити самостійно і аргументувати час роботи зали закладу ресторанного господарства обраного типу
- Визначити кількість страв у кожній з конкретних груп страв
- Згідно зі „Збірником рецептур страв і кулінарних виробів” та (або) інших джерел інформації визначити асортимент страв і напоїв кожної групи з зазначенням фаху, розряду виконавця та назви підрозділу основного виробництва
- Самостійно визначити кількість страв кожної групи з дотриманням принципу партійності виробництва
- Згідно з правилами розташування страв у денній виробничій програмі, призначити відповідального за приготування страв і напоїв кожної групи з зазначенням фаху, розряду виконавця та назви підрозділу основного виробництва
- Скласти меню закладу ресторанного господарства обраного типу з усіма позначеннями з урахуванням певного типу закладу ресторанного господарства
- Розрахувати кількість та види бізнес-ланчів та експрес-обідів у відповідності до типу обраного закладу та вимог завдання
- Для бізнес-ланчів та експрес-обідів створити відповідне меню з усіма позначками, а також врахувати дату, вихід кожної страви (грами), її ціну (гривні і копійки), загальну ціну раціону (гривні і копійки)
- Для бізнес-ланчів та експрес-обідів розрахувати продовольчо-розрахункову відомість
- Для бізнес-ланчів та експрес-обідів скласти вимогу-накладну до комори. Вказати дату, місце видачі та місце отримання, матеріально-відповідальну особу
Вихідні дані контрольної роботи: Варенична, 50 посадкових місць, коефіцієнт обертання 1 місця – 8, експрес обіди, 40% від загальної кількості