- Бровко О. Г. та ін. Товарознавство. Продовольчі товари: Навчальний посібник. – К.: Кондор, 2010. -730 с.
- Льовшина Л.Д. Товарознавство плодоовочевих товарів, пряно - ароматичних рослин та прянощів: навч. посіб./ Л.Д.Льовшина, В.М.Михайлов, О.В.М"ячиков.- Київ: Ліра - К, 2010.- 386 с.
- Азарян О. М. Організація і технологія торгівлі: навч. посіб. / О. М. Азарян, Е. М. Локтєв, В. П. Оліфіров. – Донецьк: Дмитренко, 2007. – 528 с.
- Апопій В.В., Міщук І.П., Ребицький В.М. та ін. Організація торгівлі: підручник; 2-ге вид., перероб. Та доп. / за редакцією В.В. Апопія. - Київ: Центр навчальної літератури, 2005. - 616 с.
- Балабанова Л. В. Управління маркетинговим потенціалом підприємства: навч. посіб. / Л. В. Балабанова, Р. В. Мажинський. – Донецьк : ДонДУЕТ, 2005. − 149 с.
- Балабанов И.Т. Электронная коммерция. – СПб: Питер, 2001. – 336 с.
- Бланк И.А. Торговый менеджмент. – 2-е изд., перераб. и доп. – К.: Ольга, Ника-Центр, 2004. – 784 с.
- Виноградська А.М. Технологія комерційного підприємництва. Навч. посібник – К.: Центр Навчальної Літератури, 2006.- 778 с.
- Виноградська А.М. Комерційна діяльність торговельного підприємства: Навч. посіб. / Київський національний торговельно-економічний ун-т. - К. : КНТЕУ, 2005. – 280 с.
- Воробйова Ю. М. Управління ресурсами підприємств: навчальний посібник / Ю. М. Воробйова, Б.У. Холод. – К.: Центр навчальної літератури, 2004. – 288 с.
- Должанський І.З., Загорна Т.О. Конкурентоспроможність підприємства: Навчальний посібник. — Київ: Центр навчальної літератури, 2006. — 384 с.
- Дудла І.О. Товарознавчі аспекти маркетингу. Навчальний посібник. – К.: Центр учбової літератури, 2007. – 224 с.
- Герасимчук З.В. Організація та технологія торгівлі /Герасимчук З.В., Ковальська Л.Л., Вахович І.М. – Луцьк: Надстир’я, 2005. – 324 с.
- Голошубова Н.О. Організація торгівлі /Голошубова Н.О. – К.: Книга, 2012. –680 с.
- Гринів Б. В. Аналіз товарообороту підприємств роздрібної торгівлі: навчальний посібник / Б. В. Гринів. – Львів : Львівська комерційна академія, 2005. – 148 с.
- Гриньова В. М. Механізми стратегічного управління підприємством на засадах логістики / В. М. Гриньова, К. М. Таньков, С. О. Огієнко. – Х. : Вид. ХНЕУ, 2011. – 232 с.
- Комерційна діяльність: підручник/ За ред. В.В. Апопія.- 2-ге вид., перероб., доп.- К.: Знання, 2008.- 558 с.
- Комерційна діяльність на ринку товарів та послуг: Підручник/ За ред. В.В. Апопія, Я.А. Гончарука. – К.: НМЦ Укоопосвіта, 2002. – 450 с.
- Кобиляцький Л. С. Управління конкурентоспроможністю / Л.С. Кобиляцький. - К.: Зовнішня торгівля, 2003. — 304 с.
- Козлов А.П. Товарознавство. Продовольчі товари: навчальний посібник. -К.: Кондор, 2009. – 740 с.
- Котлер Ф., Келлер К.Л. Маркетинг менеджмент. 14-е изд. СПб., - 2011. – с. 246.
- Лукашевич В.В. Основы менеджмента в торговле. - М.: ОАО Изд-во «Экономика», 2007. – 238 с.
- Мазаракі А. А. Економiка торговельного пiдприємства: пiдручник / А. А. Мазаракі, Л. О. Лiгоненко, Н. М. Ушакова. – К.: Хрещатик, 2002. – 800 с.
- Марцин В.С. Економіка торгівлі: Підручник. – К.: Знання, 2006. – 402 с.
- Москвітіна Т.Д., Черепов В.В. Комерційні зв’язки торговельного підприємства. – К.: КНТЕУ, 2002. – 126 с.
- Москвітіна Т.Д. Торговельна логістика: навч. посібник. - К.: КНТЕУ, 2007. – 161 с.
- Павлова В.А. Конкурентоспроможність підприємства: оцінка та стратегія забезпечення: Монографія. – Д.: Вид-во ДУЕП, 2006. – 276 с.
- Платонов В.Н. Организация торговли /Платонов В.Н. - Мн.: БГЭУ, 2002. – 287 с.
- Продовольчий комплекс України: стан і перспективи розвитку / Л.В.Дейнеко, А.О.Коваленко, П.І.Коренюк, Е.І.Шелудько; За ред. Б.М.Данилишина. – К.: Наук. Думка. - 2007. – 276 с.
- Розвиток секторів і товарних ринків України: Інститут економічного прогнозування/ За ред.Толичіна В.О. – Ужгород: Іва, 2004. - 400 с.
- Сидоренко О.В. Товарознавчі складові ринкознавства: Навч. посіб. - К.: Київ, над. торг.-екон. ун-т, 2001. - 90 с.
- Сирохман І.В., Задорожний І.М., Пономарьов П.Х. Товарознавство продовольчих товарів. Підручник. – Київ: Лібра, 2004 – 368 с.
- Савощенко А.С. Інфраструктура товарного ринку. - Навч. посібник – К.: КНЕУ, 2004 – 336 с.
- Снегирева В. В. Розничный магазин / Снегирева В. В. – СПб.: Питер, 2005. – 416 с.
- Тимофеева В.А. Товароведение продовольственных товаров. – Ростов Н/Д: «Феникс», 2002. – 448 с.
- Титаренко Л.Д. Основи експертизи продовольчих товарів: навчальний посібник.- К.: Кондор, 2009. – 296 с.
- Хміль Ф.І. Менеджмент торговельного підприємства: Конспект лекцій. – Львів: Видво ЛКА, 2005. – 120 с.
- Чепурной И. П. Конкурентоспостобность продовольственных товаров / И.П. Чепурной. - М.: Дашков и Ко, 2005. - 120 с.
- Шканова О. М. Інфраструктура товарного ринку: Навч. посіб. / О. М. Шканова. - К.: Центр навчальної л-ри, 2006. - 320 с.